Suvine pitsa basiilikupesto ja tomatiga

Retsept: Merilin Siimpoeg/ Koogikontor Valmistamine

Selle retsepti järgi valmiv pitsa on totaalne grillipidude hitt!

Vala kaussi pool pakis olevast küpsetussegust. Sega hulka 115 ml leiget vett ja 1 spl õli. Sõtku kiirelt ühtlaseks tainapalliks ja jäta tunniks ajaks sooja kohta kerkima.

Kui kasutad ära terve paki, siis kahekordista kattematerjali koguseid.
Samal ajal valmista pesto. Selle jaoks pane kannmikserisse kõik pesto koostisosad ja purusta kuni saad ühtlase tekstuuriga kreemi. Ilmselt tuleb sul seda natuke rohkem kui pitsale kulub.
Kui tainas on kerkinud, siis rulli see jahusel laual suureks ringiks.
Määri tainaring üle basiilikupestoga ja aseta peale tomativiilud. Kõige lõpuks kata mozzarellaviiludega.
Küpseta 190 kraadises ahjus 25-30 minutit kuni põhi on krõbe ja juust sulanud.
Serveeri värskelt jahvatatud musta pipra ja basiilikulehtedega.

 

www.veskimati.ee

 

Koostisosad

1 pakk Veski Mati spelta pitsa küpsetussegu
1 spl oliiviõli
Basiilikupesto:
1 suur peotäis värskeid basiilikulehti
2 küüslauguküünt
70 g röstitud india pähkleid
70 g parmesani juustu
75 ml oliiviõli
2 spl sidrunimahla
meresoola
Katteks:
3-4 tomatit
250 g mozzarella juustu
musta pipart