Retsept: Veski Mati
ValmistaminePõhja valmistamine:
- Valage kotikese sisu (400 g jahusegu) kaussi ja lisage pidevalt segades aeglaselt 210 ml külma vett; seejärel lisage 100 ml taimeõli või sulatatud võid.
- Segage hästi, kuni segu muutub ühtlaseks.
- Kata ümmargune koogivorm (Ø 20–24 cm) küpsetuspaberiga või määri rasvainega, vala segu küpsetusvormi ja jaota ühtlaselt.
- Küpsetage 180 ° C juures umbes 45 minutit.
- Laske küpsetusnõus jahtuda.
- Valmistage valitud täidis ette (vt soovitust allpool).
- Lõika koogi ülaosast õhuke kiht ja tee sellest puru, mis aseta kõrvale.
- Lõika järelejäänud kook kaheks või kolmeks võrdse paksusega osaks. Lisa täidis kihtide vahele ja ka külgedele. Katke koogi ülaosa ja küljed puruga.
- Hoidke kooki külmkapis kuni serveerimiseni.
Täidise valmistamine:
Vahustage kokku mascarpone toorjuust, suhkur, vanillisuhkur või vanilliekstrakt. Kui soovite rikkalikumat maitset, lisage mascarpone segule ½ sidruni mahl. Lisage vahukoor järk-järgult vahustades, et saada kena kerge kohev segu (vahustage mitte kauem kui 30–60 sekundit).
KoostisosadRed Velver koogipõhi:
400 g jahusegu
210 ml külma vett
100 ml taimeõli või sulatatud võid
Mascarpone – vahukoore täidis
250 ml vahukoort (36% rasva)
250 g mascarpone toorjuustu
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut või vaniljeekstrakti
½ sidruni (valikuline)