4-5 inimest
Ettevalmistusaeg 30 min
Küpsetusaeg 15 min
Vala 200-210 ml sooja vee hulka 25 g sulatatud võid, margariini või 3-4 lusikatäit õli, lisa pool ette nähtud jahusegust (200 g) ja pärm ning sega korralikult läbi. Lisa ülejäänud jahu (jäta paar peotäit jahu hilisemaks taina sõtkumiseks) ja sõtku tainas hoolega läbi, kuni see enam käte külge ei kleepu. Jäta tainas 10-15 minutiks seisma. Täidiseks võib kasutada keedist, kohupiima, õunu, liha, seeni, kapsast või muid erinevaid täidiseid. Aseta saiad rasvainega määritud plaadile, kata kinni, et pealispind ei kuivaks ja lase 1-2 tundi soojas kohas kerkida kuni saiade maht on kaks korda suurem. Kerkimisaega saab lühendada poole võrra, kui panna saiad 25 °C küpsetusahju. Küpseta 15-20 minutit temperatuuril 210-220 °C, kuni pind muutub kuldpruuniks. Krõbedama kooriku saamiseks piserda saiakesi enne ahju panekut ja pärast ahjust võtmist veega.
*Sellest küpsetussegust on võimalik vormida ka ümmargust, piklikku või küpsetusvormi sobivat toodet. Segu sobib elektri ja gaasiahjudes ning leivaküpsetusmasinates küpsetamiseks.
www.veskimati.ee
Pakk (400 g) Veski Mati Universaalset küpsetussegu
200-210 ml sooja vett
25 g sulatatud võid
margariini või 3-4 lusikatäit õli
Täidiseks võib kasutada keedist, kohupiima, õunu, liha, seeni, kapsast või muid erinevaid täidiseid.