2 portsjonit
Kuumuta ahi 200-kraadini. Tükelda õunad, eemalda südamed. Sega ingveripulber, kaneel, kardemon, mesi ja kookosõli õunatükkidega.
Küpseta ahjus 15-20 minutit, kuni õunad on karamellistunud ja pehmed. Lase jahtuda.
Kalla mandlipiim, kaerahelbed, sool ja vanillisuhkur kannmikserisse. Lase kaerahelvestel sel ajal piimas paisuda, kuni õunad on ahjus ja jahtuvad.
Lisa jahtunud õunad külmutatud banaanitükid ning sega ühtlaseks.
www.veskimati.ee
4 õuna
½ tl ingveripulbrit
1 tl kaneeli
¼ tl kardemoni
1½ sl vahtrasiirupit
või mett
½ sl kookosõli
4 dl mandlipiima
4 sl Veski Mati Täistera jämedaid kaerahelbeid
½ tl vanilliekstrakti
või -suhkrut
1 tükeldatud ja külmutatud banaan
paar tera soola