Mõnus kergelt vürtsine supp, mis sobib ideaalselt jahedal sügisel või külmal talvepäeval söömiseks.
Loputa riis ja läätsed ning nõruta kuivaks. Peenesta ingverijuur, sibul ja küüslauk. Hauta paar minutit õlis. Lisa kurkum (kollajuur), kuum kanapuljong, purustatud tomatid ja pestud riis ning läätsed. Kuumuta supp keemiseni ning hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni kõik komponendid on pehmed. Lisa kookospiim ja kuumuta supp uuesti läbi.
Valmistamisaeg: 40 minutit
4–6-le
100 g Veski Mati täistera pruuni või punast riisi
100 g punaseid läätsesid
400 g purustatud tomateid
200 g kookospiima (vähemalt 85%)
600 ml kana- või köögiviljapuljongit
2 cm jupp värsket ingverijuurt
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sl õli
1 tl kurkumit (kollajuur)
soola
pipart