Kodune seemneleib

Retsept: Merilin Siimpoeg/ Koogikontor Valmistamine

Siin on üks imelihtne ja maitsev kodune leivaretsept, mille valmistamiseks kulub aega vähem kui 1 tund. Tänapäeva kiire elutempo jaoks ideaalne lahendus! Nii pehme ja mõnus, eriti koos killukese külma võiga.

Sega omavahel kõik kuivained. Vispelda lahti munad, lisa keefir ja leivasiirup. Vala keefirisegu jahusegusse ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Vala leivatainas võiga määritud leivavormidesse (2 x 1 l) ja küpseta 180 kraadi juures 35 minutit. Lase 10 minutit jahtuda ja kummuta siis leivad vormist välja.

Koostisosad

250 g Veski Mati täistera rukkijahu

125 g Veski Mati täistera nisujahu

100 g Veski Mati Eriti head nisujahu

2 spl rukkilinnasejahu

2 tl vürtsköömneid

2 tl jahvatatud koriandrit

1 tl soola

2 tl soodat

500 ml keefirit

3 muna

3 spl leivasiirupit

2 spl oliiviõli