400 g toorvorste
1 hakitud sibul
2 hakitud sellerivart
3 hakitud küüslauguküünt
1 tükeldatud kollane paprika
1 tükeldatud punane paprika
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 dl valget veini
600 g purustatud tomateid
paar tüümianioksa
1–2 loorberilehte
5 dl kanapuljongit
4 dl Veski Mati valgeid ube – eelnevalt öö läbi leotatud ja soolvees pehmeks keedetud
1 sl suhkrut
serveerimiseks värsket hakitud peterselli
õli
soola ja pipart
200 g Veski Mati punaseid aedube
4 tk kanamune
150 g vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi
4 spl toorsuhkrut
1,5 spl neitsioliiviõli
1 tl küpsetuspulbrit
Kookoslaaste
Värskeid maasikaid
1 hakitud punane sibul
2 peeneks hakitud küüslauguküünt
400 g purk punaseid ube
2 sl tomatipastat
1 muna
1 dl külmutatud või konserveeritud maisi
1 tl vürtsköömneid
soovi korral 0,5 tl tšillipulbrit
värskeid hakitud ürte
1 dl Veski Mati tatrahelbeid
1 dl kartulihelbeid
soola ja pipart
praadimiseks õli
serveerimiseks väikeseid täistera¬kukleid, tomativiile, sibularattaid, sala¬tilehti, meelepärast kastet jm
Neljale (või kaheksale põhiroa lisandiks)
250 g Veski Mati kuivatatud valgeid ube, üleöö leotatud
50 ml oliiviõli
1 keskmine sibul, hästi peeneks hakitud
4 küüslauguküünt, hästi peeneks hakitud
½ tl jahvatatud valget pipart
1 sl tomatipastat
200 ml punast veini
400 g purk tükeldatud tomateid
1 loorberileht
2 sl pruuni suhkrut
magusat või tulist jahvatatud paprikat (soovi korral)
Kaheksale
500 g Veski Mati valgeid aedube, üleöö ohtras külmas vees leotatud
praadimiseks oliiviõli või pardirasva (veel parem)
1 suur sibul, hästi peeneks hakitud
2 küüslaugumugulat, ühel küüned kooritud, teisel koorimata
2 l naturaalset kanapuljongit (või vett)
kimp lehtpeterselli, varred nööriga kinni seotud, lehed rebitud ja kõrvale pandud
1 lambakoot (umbes 2,9 kg; lase lihunikul koodist kont välja lõigata ja liha nööriga kinni siduda)
300 ml kohvikoort
150 g võid
väike kimp tüümiani, ainult lehed
väike kimp majoraani, ainult lehed
Kuuele
500 g Veski Mati kuivatatud kollaseid lihvimata herneid
1 suurem sibul, kooritud ja pooleks lõigatud
3 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl kapparilehti või nõrutatud kappareid
1 sidruni mahl
Neljale
350 g Veski Mati kollaseid kooritud herneid
1 tl kurkumit
3 sl ghee’d (vt märkus)
1 tl vürtsköömneid
1 roheline tšilli, seemnetest puhastatud ja hakitud
½ keskmist sibulat, kergelt hakitud
1 kuivatatud punane tšilli
½ tl jahvatatud Kašmiiri tšillit
Veski Mati helbeid
riivitud tavalist juustu
serveerimiseks võid
parmesanilaaste
Purutainas:
100 g Veski Mati tatrajahu
100 g Veski Mati kaerahelbeid
100 g Veski Mati kaerajahu
50 g rafineerimata suhkrut (Billington’s)
1,5 tl kaneeli
3/4 tl soola
120 g võid
Täidis:
600 g kohupiima
75 g rafineerimata suhkrut (Billington’s)
4 muna
650 g rabarberit+3 spl rafineerimata suhkrut (Billington’s)