Speltajahuga pannkoogid vajavad veidi aega kerkimiseks ja küpsevad paksuks ning pontsakaks. Seetõttu võib neid pannkooke serveerida nagu klassikalisi pliine. Üheks parimaks ja ühtlasi ka pidulikuks koosluseks on speltakookidele graavilõhe, mädarõikakreem ja krooniks veidi lõhemarja.
4-le
Valmistamisaeg: 40 minutit
1. Mädarõikakastme valmistamiseks sega omavahel kastmeained kokku ja lase veidi aega maitsestuda.
2. Pannkookide jaoks sega tainas vastavalt pakendil olevatele juhistele. Prae õlis keskmisel
kuumusel lusikapannkoogid. Jahuta. Serveerimiseks tõsta igale pannkoogile lusikatäis mädarõikakreemi, sinna peale säti graavilõhet. Kaunista värske tilli, värskelt jahvatatud musta pipra ja lõhemarjaga.
www.veskimati.ee
1 pakk Veski Mati Spelta pannkoogi küpsetussegu idudega
200 g graavilõhet
lõhemarja
värsket tilli
värskelt jahvatatud musta pipart
MÄDARÕIKAKREEM:
2 tl mädarõigast – kas purgist või värsket riivituna
200 g paksu hapukoort
1–2 hakitud küüslauguküünt
1 tl sinepit
1–2 tl suhkrut
Soola