Sega omavahel jahu, sool ja suhkur. Sulata 25 g võid ja jäta jahtuma. Näpi jahusegu hulka ülejäänud külma või tükid ja pudista näppude vahel kõik ühtlaseks puruks.
Lisa sulavõi ja vesi ning sega kiirelt tainapalliks. Jaga tainas kaheks osaks, kata toidukilega ja pane 1 tunniks külmkappi.
Määri 26-28 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred võiga. Rulli üks osa tainast jahusel laual nii suureks ringiks, et saad katta sellega pirukavormi põhja ja ääred.
Tõsta lahtirullitud tainas vormi ja suru see vormi põhja.
Haki rabarber väikesteks tükkideks, sega suhkru, kaneeli ja jahuga. Vala rabarberisegu põhjale. Riivi või haki martsipan väikesteks tükkideks.
Kata rabarberisegu martsipani ja väikeste võitükikestega.
Rulli jahusel laual lahti ülejäänud tainas. Vormi joogiklaasi abil välja väikesed tainaringikesed ja säti need siis pirukale katteks.
Klopi muna 2 spl külma veega lahti ja määri munaseguga piruka pealispind.
Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit. Lase 15 minutit jahtuda ja serveeri siis rabarberipirukat soojana.
www.veskimati.ee
Põhi:
360 g Veski Mati Eriti Head nisujahu
175 g võid
1 spl suhkrut
0,5 tl soola
120 ml külma vett
Täidis:
600 g rabarberit (puhastatud kaal)
200 g martsipani
50 g suhkrut
3 spl Veski Mati Eriti Head nisujahu
50 g võid
2 tl kaneeli
Määrimiseks:
1 muna