Kuumuta pannil või, lisa paar supilusikatäit suhkrut ja kaneel. Kuumuta läbi, lisa siis leivapuru ja kuumuta segades mõned minutid.
Jahuta. Vahusta koor ülejäänud suhkru ja vanillsuhkruga, sega juurde kohupiimapasta.
Jaota kohupiimakreem pokaalidesse kihiti leivapuru ja hapuka moosiga. Korda sama veel korra.
Pealmiseks kihiks peaks jääma leivapuru, millele säti värskeid marju.
Nipp: Riivleivapuru võid maitsestada tavapärase kaneeli asemel kardemoni, jahvatatud ingveri, muskaatpähkli või muu põneva maitsega.
Riivleiva röstimisel võid kasutada kookosõli ja kohupiima asemel vahustatud kookoskoort.
www.veskimati.ee
300 g Veski Mati riivleiba
30 g võid
1 dl suhkrut
kaneeli, aga võid kasutada ka kardemoni, jahvatatud ingverit vms
2 dl 35% koort
1 tl vanillsuhkrut
400 g kohupiimapastat
haput toormoosi: punastest sõstardest, vaarikatest, mustadest sõstardest vms